<< Omgeving en activiteiten

Alpujarras

De Alpujarras bevinden zich aan de zuidflank van de Sierra Nevada. Vanuit La Casa en el Valle kan je dit berggebied zien. Het landschap wordt gekenmerkt door de vruchtbare dalen en indrukwekkende bergen in een rustige en authentieke omgeving. Vanwege het constante smeltwater is er ook sprake van een groen landschap die rijk aan flora en fauna is. In Alpujarras zijn er tal mogelijkheden om te wandelen. Van eenvoudige trajecten tot moeilijke. Het klimaat van de Alpujarra kent vanwege zijn hoogteverschillen grote contrasten. De zomers zijn warm en droog maar extreme hitte zoals in andere gebieden van Andalusiƫ kent men hier niet. De meeste regen valt in de herfst maar ook er zijn grote contrasten tussen de lagere gebieden en de hogere valleien en bergtoppen. De winter kan behoorlijk koud zijn. Maar omdat de zon hier bijna altijd schijnt is het ook dan prima weer om er op uit te trekken.

Pampaneira Alpujarras

Pampaneira, BubiĆ³n en Capileira

Drie pittoreske dorpen liggen vlak boven elkaar gesitueerd op de helling van de Poqueirakloof. Deze wordt naar het noorden toe steeds smaller en snijdt door de heuvels tot aan de op een na hoogste top van de Sierra Nevada

Lanjaron Alpujarras

Lanjaron

Lanjaron is in Spanje bekend als een kuuroord met merk bronwater. Lanjaron ligt aan het begin van de Alpujarras en is een dorp met allure. Lanjaron is een kuuroord wiens historie ver teruggaat in de tijd.

Trevelez Alpujarras

Trevélez

Trevélez, het hoogste dorp in Spanje, bestaat uit drie wijken,waarvan de hoogste op 1600 meter ligt. Het dorp ligt in de Alpujarras, in het droge klimaat van de Sierra Nevada. Het is de ideale locatie voor het drogen en rijpen van serrano hammen. Er is dan ook geen huis in het dorp waar geen hammen hangen te drogen.