<< Omgeving en activiteiten

Costa Tropical

30 Minuten rijden ten zuiden van La Casa en el Valle ligt de Costa Tropical. De Costa Tropical ligt tussen de Costa del Sol en de Costa Almeria, van Almuñécar tot Almería. De Costa tropical heeft zijn naam te danken aan het feit dat er tal van tropische vruchten worden gekweekt in dit gebied, zoals mango, advocado, banaan en papaja. Het klimaat is hier mild en het regent minder dan aan de Costa del Sol. In de winter zal je een temperatuur verschil van 5 graden ervaren ten op zichten van de vallei. In de zomer kan je verkoeling zoeken in het water en in de winter voelt het lente-achtig aan.

Playa Granada

Playa Granada

Playa Granada is vanuit La Casa en el Valle het dichtsbijzijnde strand. Het is hier rustig maar er zijn verschillende strandtenten en gelegenheid om watersport te beoefenen.

Solabrena costa tropical

Salobreña

Salobreña ligt rechts van Motril. Het is een klein gemoedelijk badplaatsje. Op het strand bevinden zich een paar leuke visrestaurants maar mocht je niet van vis houden zijn er ook genoeg alternatieven. De jeugd springt hier graag van de rots af die voor een deel in het water ligt. Ook is een wandeling naar het arabisch kasteel is de moeite waard.

Almunecar costa tropical

Almuñécar

Almuñécar is de eerste stadbadplaats. Je vind er een brede boulevard langs het uitgestrekte strand met verschillende strandpaviljoens, terrasjes en uitstekende restaurants. In de oude binnenstad zijn de Moorse invloeden duidelijk zichtbaar met nauwe straatjes en resten van de Moorse vesting.