<< Omgeving en activiteiten

Granada

Wanneer je het over Granada hebt, dan heb je het over het Alhambra(Unesco werelderfgoed). De moorse historie maar vooral ook een meltkroes van zowel katholieke als moslim invloeden. De oude binnenstad en de echte andalusische intieme sfeer zijn kenmerkend voor de stad. Vanuit la Casa en el Valle is Granada met de auto binnen een half uur te bereiken. In Granada combineer je cultuur met shoppen en lekker eten.
Waar kan je in Granada allemaal naar toe?

Alhambra

Alhambra

Het Alhambra (Arabisch: Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Reserver van te voren tickets: tickets Alhambra

Sacromonte Granada

Sacromonte

Sacromonte is de (vroegere) zigeunerwijk waar de gitanos wonen en vooral bekend om de grotwoningen en de Flamenco. De wijk ligt hoog in de stad achter het Alhambra. Het is dus wel een aardige tippel omhoog maar je kan ook de bus of taxi nemen. Sacromonte ligt hoger en ten oosten van de wijk Albaicin.

Albayzin Granada

Albaicin

Albaicín is de oude Moorse wijk van de Spaanse stad Granada. De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra dat met de wijk is verbonden via een aantal bruggen over de rivier Darro. Albaicín bestaat uit een doolhof van vele typische smalle straatjes en pleintjes en witgekalkte huizen.

Generalife

Generalife

Dit zijn de weelderige tuinen van het Alhambra. Deze zijn zo groot dat je er uren in rond kunt lopen. In de lente zijn de tuinen op zijn mooist. Er zijn dan vele kleurrijke bloembedden en er hangt een parfum van geuren.

Granada Kathedraal

Granada Kathedraal

Dit magnifieke gebouw, gebouwd bovenop de moskee van Granada, is de op een na grootste kathedraal van Spanje. Het werd gebouwd nadat Granada in 1492 door de christenen was heroverd. De fundamenten zijn dan ook gotisch, ook al zijn de hoofdstructuur en het interieur uit de renaissance.